top of page
Soulmania-livesoulsensation.png

Soulmania is een 9-koppige klassieke soulband: meerstemmige zang, blazers en een strakke vette band. 

 

Een live optreden van Soulmania is een sensatie. In onze show komen de soulhits uit de 60s en 70s van de vorige eeuw voorbij. Dus het bekende werk van soullegendes als Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown, Sam Cooke, Martha Reeves en Wilson Pickett. De band speelt als geen ander de lekkere soul grooves terwijl de drie vocalisten gepassioneerd om beurten de lead nemen en elkaar en het publiek bespelen. Stilzitten is geen optie. Meezingen en dansen wel. 

Soulmania is geen ‘standaard coverband’. Het is een band met een eigen DNA en een aanstekelijke show. Het oog wil immers ook wat. Afhankelijk van de wensen en faciliteiten van de locatie, kleedt Soulmania het optreden aan met de eigen stagedressing met zelfs een heuse graphics show. Hiermee maken we het optreden een belevenis voor het publiek. 

 

Soulmania verzorgt openbare optredens op muziekpodia, in theaters en op festivals. Maar Soulmania treedt ook regelmatig op bij besloten feesten. Soulmania speelt tijdens een optreden 1 lange of 2 kortere sets of een set die past in het festivalschema.    

Wil je weten waar we optreden, klik dan hier.

Wil je Soulmania boeken, klik dan hier. 

Soulfest banner.png

Band Biografie
Soulmania is opgericht in 2019 en zoals de naam al doet vermoeden stond ook toen soulmuziek al centraal.

2021 / 2022

Naast haar reguliere show, besteedde Soulmania in 2021 en 2022 met een speciale show aandacht aan het 30 jarig jubileum van de bekroonde muziekfilm 'The Commitments’. I.s.m. theaters, podia en bioscopen werd de film opnieuw vertoond en speelde Soulmania live het complete soulrepertoire uit de film. De show is op 12 september 2021 in première gegaan in de theaterzaal van Pathé Ede. Eén van de hoogtepunten was de uitverkochte show op de Gala/Slotavond van het 10-daagse Film-by-the-Sea festival in Vlissingen. 

Meer informatie over deze tour kun je hier vinden.
 

bottom of page